We verliezen jouw informatieveiligheid niet uit het oog!

 

In  tijden waar halsoverkop naar telewerken en online-meetings wordt overgeschakeld, mogen we niet lichtzinnig omgaan met gevoelige informatie.
Als accountantskantoor beseffen we dit als geen ander!

U hoorde wellicht de recente nieuwsberichten over het onveilige Zoom, en daarop werd door onze IT-afdeling onmiddellijk beslist om Zoom niet meer als tool in onze organisatie te gebruiken.

Decupere & Partners was reeds in volle voorbereiding met de integratie van Teams, maar rolde dit nu op sneltempo verder uit. Op die manier kunnen telewerkers vlot met elkaar communiceren en samenwerken. De keuze voor Teams is weloverwogen genomen, en biedt ons de mogelijkheid om ook met u online te vergaderen, en dat op een veilige, geëncrypteerde manier.

Daarnaast worden inmiddels heel wat documenten digitaal aangeleverd, wat voor opportunistische cyber-criminelen een godsgeschenk is. Enkele maanden geleden besliste de IT-afdeling daarom om oude Office-bestandstypes zoals .doc en .xls niet langer toe te laten. Dergelijke bestanden kunnen immers uitvoerbare code bevatten en zo schade aan uw systemen aanrichten. Als alternatief kunt u de meer recente bestandsindelingen zoals .xlsx en .docx gebruiken.
Naast deze maatregelen kregen onze medewerkers begin dit jaar ook een Awareness Training waarbij ze kennis maakten met enkele hacking technieken, en zo extra waakzaam met de digitale tools omgaan.