Maak rapportering mogelijk en betaalbaar door de implementatie van Power BI

topics

 

Voor veel ondernemingen is het maandelijks opmaken van rapportering (vaak in Excel) een tijdrovende, steeds terugkerende taak. Deze rapportages vergen veel handmatig werk en zijn gevoelig voor fouten. Desondanks is zo’n rapportering broodnodig zodat je als ondernemer vinger aan de pols houdt over je eigen cijfers.  Automatisering van rapportering met Power BI is een effectieve manier om sneller en tijdelijk zicht te krijgen op de cijfers.

Wat is Power BI?

Power BI is de rapporteringstool van Microsoft. Met deze tool lees je grote hoeveelheden data uit jouw verschillende bedrijfsdatabronnen. Zo kan je bijvoorbeeld, naast de gegevens afkomstig uit jouw CRM-systeem, ook data die beschikbaar zijn over bezoeken aan jouw website of sociale mediakanalen, of prospectinfo afkomstig van jouw ERP-systeem in de data-analyse verwerken. Kortom, een schat aan waardevolle gegevens wordt met Power BI voor jou in kaart gebracht. Door de transparantie en het gemak waarmee dit mogelijk is, ben je altijd up-to-date over jouw bedrijfsresultaten en kan jij je focussen op jouw corebusiness.

Voordelen van Power BI:

 1. Je wint kostbare tijd
  Door rapportages te automatiseren, verminder je de tijd die wordt besteed aan het verzamelen en bewerken van gegevens. Dit laat meer tijd over voor analyses en strategische besluitvorming.
 2. À-la-minute en a-la-carte inzichten
  Power BI biedt jou de mogelijkheid om live dashboards te creëren met de meest actuele gegevens. Hierdoor reageer je als bedrijf snel op veranderende omstandigheden.
 3. Gebruiksvriendelijke tool
  Power BI is een intuïtieve rapporteringstool. Wij begeleiden jou bij de technische kant en tonen jou hoe je verschillende dashboards kan gebruiken..
 4. Verschillende soorten rapportage
  zoals financiële rapportages, managementrapportages, operationele rapportages, analytische rapportages…

Implementatie van Power BI binnen een organisatie vereist duidelijk afgelijnde doelstellingen en rapporteringsnoden. Om jou als ondernemer op weg te helpen met automatisatie van rapportering, raden wij aan om een expert in te schakelen die jou in het proces begeleidt, alsook de medewerkers op weg zet in het efficiënt gebruik van Power BI.

Ook Decupere & Partners biedt deze expertise aan. Neem contact op met jouw dossierbeheerder voor meer info hierover!

 

Justine Rousseeuw

Senior Business Consultant

Justine Rousseeuw

Ontvang relevante updates