Digitalisering van kastickets en het dagontvangstenboek

topics

 

Met ingang van 1 januari 2023 voert de wetgever enkele wijzigingen door met betrekking tot de digitalisering van kastickets en dagontvangstenboek en de boeken die deel uitmaken van de boekhouding.
De administratieve toleranties om kastickets elektronisch uit te reiken, worden juridisch verankerd. De horeca- en carwashsector zullen hier geen gebruik van kunnen maken. (risicosectoren waarbij de digitale ontvangstgegevens van de klant vaak niet gekend zijn) Die sector moet naargelang het geval ofwel een bij een erkende drukker verkregen btw-bonnetje, een GKS-ticket in papieren vorm of een factuur uitreiken.

Daarnaast wordt het gebruik van bepaalde kasregisters gelijkgesteld met het digitaal bijhouden van een dagboek van ontvangsten. De kastickets zullen de verantwoordingsstukken vormen voor de inschrijvingen in de boekhouding.

Tot slot wordt ook de administratieve tolerantie in de wetgeving ingeschreven dat er bij het gebruik van een geregistreerd kassasysteem geen dagboek van ontvangsten moet worden gehouden (circulaire 2017/C/70 dd. 06.11.2017).

 

Ontvang relevante updates