Hervorming onkostenvergoedingen

topics

 

De overheid heeft begin dit jaar beslist de onkostenvergoedingen, die in de private sector vooral gebruikt worden als loonoptimalisatie, aan banden te leggen. Dit heeft als gevolg dat de overheid maatregelen heeft getroffen om te verzekeren dat deze vergoedingen worden gebruikt waarvoor ze bedoeld waren. Namelijk het dekken van onkosten.

Wat verandert er nu?

Vroeger was het voldoende om alle onkosten te verzamelen onder één noemer: Kosten eigen aan de werkgever. Dit werd vervolgens ook zo weergegeven op de fiscale fiche onder één noemer. Dit wordt echter sinds januari dit jaar niet langer toegelaten. Nu het einde van het jaar nadert, wordt het belangrijk voor bedrijven de oefening te maken waarover ze deze kosten gaan splitsen en dit ook individueel te gaan definiëren. Als voorbeeld:

 

Geef je op vandaag €180 onkostenvergoeding aan je medewerkers moet je dit morgen gaan definiëren als bijvoorbeeld:

€100 vergoeding voor thuiswerk

€50 vergoeding voor het stationeren van de wagen in een garage

€15 vergoeding carwash

€15 vergoeding voor parkeertickets

Een volledige tabel met de forfaits kan je terugvinden via volgende link: https://www.socialsecurity.be/employer/instructions/dmfa/nl/latest/instructions/salary/particularcases/expensesreimbursement.html

Let wel: er kunnen afwijken per sector bestaan, hiervoor kun je bij jouw paritair comité terecht!

Hoe kan ik mijn bestaande onkosten verzekeren?

We raden aan voor alle organisaties die vandaag gebruikmaken van een onkostenvergoeding om hierin een bijlage aan het contract op te maken met de werknemer. In deze bijlage kun je de verschillende kosten opsplitsen naargelang het type dat voor jouw organisatie verdedigbaar is. Door het door beide partijen te laten onderteken sta je sterker wanneer je moet uitleggen dat dit wel degelijk om een vergoeding voor onkosten gaat.

 

Ontvang relevante updates