120% kostenaftrek op e-facturatiesoftware en advies

topics

Wij focussen op een aantal voordelen die de invoering van e-facturatie via Peppol vanaf 2026 met zich meebrengt.

  1. operationele efficiëntie
    Door over te stappen op gestructureerde elektronische facturatie, kunnen bedrijven hun administratie- en facturatieproces stroomlijnen, menselijke fouten minimaliseren en de doorlooptijd van facturen verkorten. Dit resulteert niet alleen in een verbeterde cashflow en betalingsnaleving, maar ook in een hogere efficiëntie en productiviteit binnen de organisatie.
  2. veilige uitwisseling van digitale documenten
    Iedere onderneming dient zich te identificeren op het Peppol-netwerk. Dit zorgt voor een verhoogd niveau van veiligheid in eenieders facturatieproces. Door deel uit te maken van een beveiligd netwerk zijn bedrijven er zeker van dat hun facturen veilig worden afgeleverd bij de juiste ontvangers, terwijl de authenticiteit van inkomende en uitgaande facturen wordt gegarandeerd. Dit vermindert niet alleen het risico op fraude, maar versterkt ook het vertrouwen tussen handelspartners.
  3. duurzaam ondernemen
    Door het verminderen van het gebruik van papier en het digitaliseren van facturatieprocessen, kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en zo bijdragen aan een duurzamere toekomst.
  4. financieel voordeel
    Een heel aantrekkelijk voordeel is de fiscale stimulans die vanaf 1 januari 2024 van kracht is: de 120% kostenaftrek voor e-facturatie software en voor advies dat hier voorafgaand ingewonnen wordt. Deze fiscale gunstmaatregel biedt KMO’s de mogelijkheid om niet alleen de kosten verbonden aan e-facturatie af te trekken, maar om deze kosten met 20% te verhogen, waardoor een netto aftrek van 120% ontstaat. Dit betekent dat bedrijven niet alleen kunnen profiteren van een vermindering van hun belastinglast, maar ook van een extra stimulans om efficiënte e-facturatieoplossingen te implementeren en zich hierbij te laten adviseren. Door te anticiperen op deze regeling en tijdig aanpassingen door te voeren, kunnen bedrijven hun operationele processen optimaliseren en zo concurrerend blijven in een landschap dat steeds meer digitaal wordt.

Heb je vragen over e-facturatie binnen jouw onderneming? Weet je niet zeker of jouw software wel Peppol-proof is? De digitale experten van Decupere & Partners assisteren jou hierin. Wij maken een grondige analyse van de bestaande processen binnen jouw bedrijf en adviseren jou welke e-facturatie software het beste bij jouw onderneming past. Bovendien kan je gebruik maken van de 120% kostenaftrek hiervoor.

Indien vragen: klik hier en laat jouw gegevens onderaan de pagina achter of neem contact op met jouw dossierbeheerder.

Dimitri Beck

CEO

Dimitri Beck
Oudere berichten
29/04/2024

-

accountancy & fiscaliteit

Ontvang relevante updates