Loonbonus CAO90

Loonbonus CAO 90 - neerleggingsdeadline nadert!

topics

Het einde van april nadert snel, en voor ondernemingen is het hoog tijd om hun loonbonusplannen in te dienen onder CAO nr. 90. Dit unieke programma biedt een kans om jouw team te belonen voor hun collectieve prestaties, terwijl je profiteert van aantrekkelijke fiscale en sociale voordelen.

Waarom een loonbonusplan?

Een loonbonusplan is een perfecte manier om waardering te tonen voor het harde werk van jouw team. Het stimuleert niet alleen een sterke prestatiecultuur, maar biedt ook een tastbare beloning voor het behalen van specifieke, meetbare doelstellingen. Bovendien genieten zowel werknemers als werkgevers van aanzienlijke voordelen.

Wat je moet weten:

  • Deadline: De plannen moeten voor het einde van april worden ingediend om te profiteren van de voordelen voor het huidige jaar.
  • Werknemersvoordeel: Werknemers kunnen een bonus ontvangen tot €4.020 bruto, wat neerkomt op een netto voordeel van ongeveer €3.496, na aftrek van de solidariteitsbijdrage.
  • Werkgeversvoordeel: De toegekende bonussen zijn onderhevig aan een voordelige socialezekerheidsbijdrage, wat het financieel aantrekkelijk maakt voor werkgevers.
  • Flexibiliteit: Je bent niet gebonden aan het kalenderjaar. Als een plan beter past later in het jaar, kan dit, zolang de referteperiode maar minstens drie maanden beslaat.

Hoe kun je beginnen?

Het opzetten van een loonbonusplan vergt enige HR-kennis. Bepaal eerst samen met je team welke doelen je wilt bereiken. Deze doelen moeten helder, meetbaar en haalbaar zijn binnen de gestelde periode. Vervolgens is het een kwestie van het plan te formaliseren en in te dienen.

Ondersteuning nodig?

Bij elke stap van dit proces staan we klaar om je bij te staan. Of je nu vragen hebt over het opstellen van de doelstellingen, het formaliseren van het plan, of het indieningsproces, ons team is er voor je. Neem contact op met je dossierbeheerder of ons HR-team Knowhow voor verdere ondersteuning.

Dit is een uitgelezen kans om jouw waardering te tonen en je team te motiveren. Zorg ervoor dat je jouw loonbonusplan voor 30 april 2024 indient en maak optimaal gebruik van deze mogelijkheid!

Julie Bulcke

Knowhow

Julie Bulcke

Ontvang relevante updates