Succesverhaal: HR 1.0 loonbeleid

Succesverhaal: HR 1.0 loonbeleid

topics

Een metaalbedrijf benaderde ons met een uitdaging: interne onenigheid over ongelijke lonen tussen medewerkers. Jarenlang werd loonsverhoging toegekend aan wie erom vroeg, terwijl nieuwe medewerkers salaris ontvingen op basis van hun vorige loon. Deze aanpak zorgde voor terughoudendheid onder de zaakvoerders om over lonen te praten.

Om de controle over de lonen terug te krijgen en marktconformiteit te waarborgen, zijn we samen met hen aan de slag gegaan om een loonmatrix te ontwikkelen. Dit omvatte het uittekenen van een functiestructuur met passende functietitels, het uitvoeren van een benchmark, het opbouwen van een loonmatrix met groeipad per functie, het optimaliseren van de lonen, het toelichten van het loonsysteem aan de medewerkers, en het implementeren van loongesprekken.

Hierbij geven we jullie alvast een kleine sneak peek van het resultaat.

Heeft jouw organisatie ook moeite met het beheren van loonkosten? Wil je dat lonen geen discussiepunt meer zijn? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een loonbeleid en matrix op maat van jouw organisatie.

 

Julie Bulcke

Knowhow

Julie Bulcke
Oudere berichten
29/04/2024

-

accountancy & fiscaliteit

Ontvang relevante updates